Szálláshelyek - Zalakaros
Szállás Zalakaros környékén

Nevezetességek Zalakaros környékén

Dísz tér - Zalakaros (Zalakaros távolság: 0 km)

A Dísz tér Zalakaros szépen parkosított központi tere, innen nyílik a Strandfürdő nyári bejárata, és itt található a Hotel MenDan. A virágos tér középpontját zenepavilon díszíti, nyáron koncertek, térzenék és egyéb rendezvények otthona. A téren árnyas padok és csobogó várja a sétálókat, akik megcsodálhatják itt Kisfaludy Strobl Zsigmond Vízbe lépő nő elnevezésű szobrát is.
Zalakaroson számos virágos, tiszta és ápolt park hívogat további sétákra, a Kertmozi körül Arborétum található.

Szőlőhegy pincesor - Zalakaros (Zalakaros távolság: 0.9 km)

A Szőlőhegy pincesor Zalakaros domboldalán található, a szőlőhegyen, ahol évszázados hagyománya van a szőlőművelésnek. Ma Szent Orbán szobor, valamint borozónak berendezett szép régi pincék várják az ide látogatókat.
A pincék a népi építészet emlékeit őrzik. Zalakaroson hagyományosan tartanak bornapokat, a hagyományos 5 napos rendezvénysorozat ünnepi megnyitóból, borlovagok felvonulásából, kirakodó vásárból, borház bemutatókból, bálokból, családi-, kulturális- és szórakoztató programokból, valamint borkóstolókból áll.

Gránit Fürdő - Zalakaros (Zalakaros távolság: 1.2 km)

Gránit Fürdő - Zalakaros A Gránit Gyógy-, Termál- és Élményfürdő Komplexum Zalakaroson található, Magyarország nyugati régiójában, a Balaton közelében. A zalakarosi gyógyvíz nátriumkloridos és hidrogénkarbonátos hévíz, amely szénhidrogén-kutatók próbafúrása következtében tört felszínre 1962-ben. Pár évvel később már fürdő létesült, amely folyamatosan bővülve mára a fedett fürdő mellett gyógycentrummal, élményfürdővel és standfürdővel várja vendégeit. A strandfürdő szezonálisan, a fürdő többi része egész évben üzemel.
A gyerekeket a fürdőben trambulin és kreatív sátor, valamint gyermeksarok várja. A felnőttek széles választékú wellness- és gyógykezelések közül választhatnak. A fürdő egész évben, a nyári időszakban pedig kiemelt gyakorisággal, minden hétvégén szórakoztató programoknak, koncerteknek ad otthont.

Parkerdő és Kilátó - Zalakaros (Zalakaros távolság: 1.4 km)

A zalakarosi parkerdő a város melletti domboldalon található, kellemes sétautak várják itt a kirándulni és kikapcsolódni vágyó látogatókat. A Park utca folytatásában, az erdő szélén kilátó található, ahonnan szép időben gyönyörű kilátás nyílik a városra és a Kis-Balatonra.
A parkerdő alkalmanként sportrendezvények színhelyeként szolgál, rendeznek itt körpályás terepkerékpár versenyt, gyalogtúrákat, valamint családi- és sportnapokat.

Szent Anna Kápolna – Zalakaros (Zalakaros távolság: 2.3 km)

Zalakaros településének régi központjában található a Szent Anna kápolna, amelyet nagyrészt stílusosan felújított régi parasztházak, kőkeresztek és jellegzetes kerítések öveznek. Az 1860-as években épült barokk templom főoltárát és szószékét az 1960-as évek végén eltávolították, szentélyét átalakították, a főoltárkép pedig, amely Szent Annát ábrázolja a gyermek Máriával, átkerült a hajó részbe. A jelenlegi szentély falfestménye az 1970-es években készült, Károly Gyula alkotása.
A kápolnában nyáron csütörtökön és szombaton este 8 órától tartanak szentmisét, télen ugyanezen napokon délután 5 órakor, az őszi és a tavaszi időszakban pedig délután 6 órakor.

Kránicz Borház - Garabonc (Zalakaros távolság: 2.3 km)

A Kránicz Borház borút rendszerű vendéglátást valósít meg a garabonci szőlőhegyen, ahová Zalakarosról sétakocsikázás keretében is eljuthatnak a látogatók. A borház és étterem vendégei tölgyfahordóban érlelt, saját termelésű, nemes karakterű, kiváló minőségű borokat ízlelhetnek meg. Az étterem befogadóképessége 150 fő. A borházban évről évre rendeznek Vince-napi nyitott pincét, Pünkösdi bortúrát, Márton-napi újbor kóstolást, valamint decemberi disznótorost.

Galambok - Horgásztó (Zalakaros távolság: 2.7 km)

Galambok község Zala megyében található, Magyarország nyugati részén, Nagykanizsától északi irányban 12 kilométerre. A település nevezetességei közé tartoznak templomai, valamint tájháza.
Galambok szomszédságában, festői szépségű erdős dombok között horgásztó található, amely sok kirándulót és horgászt vonz. A tóban süllő, ponty, keszeg, amúr, harcsa és csuka él, május elejétől november végéig horgászható.

Kis-Balaton Kápolnapusztai Bivalyrezervátum (Zalakaros távolság: 4.8 km)

Kis-Balaton Kápolnapusztai Bivalyrezervátum A Kis-Balaton Kápolnapusztai Bivalyrezervátum Balatonmogyoród és Kápolnapuszta határában található, a Balaton délnyugati részén, Zalakormár szomszédságában. A rezervátum 30 hektáros területén mintegy 200-250 bivaly él.
A fogadóépületben található interaktív kiállítás a Kis-Balaton rendkívül gazdag és egyedi élővilágát mutatja be. Az istállóban régi fényképek és a bivalytartás eszközei láthatók. Az állatok tavasztól őszig kilátópontokkal és pihenőhelyekkel tarkított, távcsövekkel felszerelt, 1.5 kilométer hosszú tanösvény bejárásával, télen az istállóban tekinthetők meg. A rezervátum minden nap nyitva van, reggel 9-től sötétedésig látogatható.

Nagykanizsai Csónakázótó és Szabadidőközpont (Zalakaros távolság: 12.6 km)

Nagykanizsa városközpontjától 5 kilométerre, 40 hektáros parkban található a csónakázótó, ahol ponty, amur, csuka, süllő és harcsaa fogható. A tó melletti kilátóból gyönyörű panoráma nyílik a környékre. A mesterséges horgásztó mellett erdei tornapálya is található, és a vendégek kényelmét igényes vendéglő szolgálja.

Thúry Gyögy Múzeum - Nagykanizsa (Zalakaros távolság: 14.7 km)

A Thúry György Múzeum Nagykanizsa Fő útján két épületben található, a Kanizsa várának köveiből barokk stílusban épült, egykori uradalmi tiszttartói házban, ahol egy időben a zsidó hitközség imaháza is működött, valamint a hajdani Korona Szálló épületében. Az állandó kiállítás az Emberek, utak, kapcsolatok elnevezést viseli, és Dél-Zala évezredeit mutatja be. Az időszaki kiállítások szűkebb időszakokat, illetve témákat dolgoznak fel.

Szent József Plébániatemplom - Nagykanizsa (Zalakaros távolság: 15.1 km)

Nagykanizsa alsóvárosi temploma, a Szent József plébániatemplom a XVIII. század legelején épült, a lebontott vár tégláiból. Az értékes műemlék egy fő- és egy mellékhajóból áll, falait stukkós domborművek díszítik. A sekrestye barokk faszobrokat és faragott szekrényeket őriz.
A templom kétszites kolostorának fő része egy barokk stílusú négyszögletes épület, amely belső udvart zár körül, korábban itt működött a Városi Könyvtár.

Balatoni Múzeum - Keszthely (Zalakaros távolság: 20.1 km)

Balatoni Múzeum - Keszthely Keszthely a Balaton-felvidék legfőbb városa, a Zala folyó torkolatától északra fekszik, délen sík, északra kissé dombos területen. Az élénk idegenforgalommal rendelkező város számos látnivalóval várja vendégeit. Itt található Zala megye legrégebbi múzeuma, az 1898-ban alapított Balatoni Múzeum, amely a tó környékén a legteljesebben mutatja be a vidéken élő emberek világát, a halászat, a hajózás és a fürdőélet emléktárgyait.
A Balaton környékének gazdag növény- és állatvilágát látványos diorámák mutatják be. Tematikus kiállítás jeleníti meg a vidék ékszer- és viselettörténetét az újkőkortól egészen napjainkig. A kőtár ókori és középkori építészeti emlékeket őriz. A Halápy János emlékszoba a vidék híres festőjének életművéből ad ízelítőt. Külön kiállításrész foglalkozik a környezetvédelemmel, a hajózással és a térség fürdőtörténetével. A múzeum egész évben látogatható, hétfőn és szezonon kívül még vasárnap tart zárva.

Szigetfürdő - Keszthely (Zalakaros távolság: 20.5 km)

Keszthely Városi Strandján a Szigetfürdő történelmi időket elevenít fel, amelyeket felújítása óta még hívebben idéz. A XIX. század végén épült létesítmény ma korhű formában ugyan, de modern technikai berendezésekkel és kényelemmel várja vendégeit. Belső terében Balaton alakú, fűtött medence található. Fogadóépületéhez pavilonsor csatlakozik.

Hévízi Gyógytó (Zalakaros távolság: 20.6 km)

Hévízi Gyógytó A hévízi gyógytó Hévízen, a közkedvelt fürdővárosban található, Zala megyében, a Dunántúl középső sávjának nyugati részén, a Balaton északi partján. A középső újkőkor óta lakott, mediterrán mikroklímájú területen már a rómaiak is építettek központi fűtéssel fűtött villát. A jelenlegi fürdőhely kiépítése gróf Festetics György nevéhez fűződik, a XVIII. század végén. A gyógyfürdőt azóta többször átépítették és felújították, ma kiváló adottságai mellett színvonalas szolgáltatásokkal várja pihenni és gyógyulni vágyó vendégeit.
A Hévízi 4,44 hektáros felszínű, tőzegmedrű forrástó 60,5 hektáros természetvédelmi területen fekszik. Forrásbarlangjában több hideg- és melegvizes forrás karsztvize keveredik össze egymással, majd szűk folyosón továbbhaladva jut el a gyógytóba, amelynek egyedi élővilága, a víz sajátos összetétele, valamint az iszap mikroorganizmusai együtt eredményezik a víz gyógyító erejét.

Schulhof sétány - Hévíz (Zalakaros távolság: 20.7 km)

A dr. Schulhof Vilmos Sétány Hévíz fürdősétánya, amelynek egzotikus örökzöldjei, színpompás virágai, köztéri alkotásai, árnyékos padjai és tiszta levegője kiváló környezetet teremtenek a pihenéshez. A sétány mellett találhatók a Szent András Reumakórház történelmi épületei.

Keszthelyi Festetics-Kastély (Zalakaros távolság: 21 km)

Keszthelyi Festetics-Kastély A Keszthelyi Festetics-Kastély a Balaton felvidék nyugati részén található, Közép-Dunántúl délnyugati csücskében. A műemlék-épület Magyarország legnagyobb és legigényesebben helyreállított kastélya. A barokk kastély nagyrészt az 1700-as évek második felében épült fel, az U-alakú egyemeletes épülethez kétemeletes könyvtári szárny, valamint kápolna csatlakozik. A bútorzat helyi asztalosmester, Kerbl János munkája.
A kastély a világháború alatt hadikórházként és laktanyaként is szolgált, később egy ideig kollégium volt, városi könyvtár- és zeneiskola-résszel. Ma az épület egésze múzeum. Egész évben látogatható, hétfő kivételével minden nap. Gyönyörű kertje védett park.

Helikon Park - Keszthely (Zalakaros távolság: 21.2 km)

A Helikon Park Keszthely vasútállomása közelében található, a bűbájos városka legnagyobb zöldterülete, amelynek története a XX. század elejére nyúlik vissza, amikor is Festetics György évente két alkalommal ünnepségeket, irodalmi találkozókat rendezett itt. A parkban számos, a városhoz kötődő, kiemelkedő személyiség szobra és emlékköve található.

Batthyány Kastély - Zalacsány (Zalakaros távolság: 21.9 km)

Batthyány Kastély - Zalacsány Zalacsány a zalai-dombságban elhelyezkedő csendes település, ahonnan számos népszerű fürdőhely: Hévíz, Kehidakustyán, Zalaegerszeg is könnyedén megközelíthető. A Batthyány kastély a XVI. század elején épült, jelenleg kastélyszállóként üzemel. Parkjában, amely ősfák tarkította természetvédelmi terület, egy 150 éves mamutfenyő is megtekinthető.

Egregy - Középkori Kápolna (Zalakaros távolság: 21.9 km)

Egregy - Középkori Kápolna Egregy Hévíz városának sajátos arculatú és hangulatú városrésze, itt látható a kora császárkorból származó villa a római romkertben, amely korlátlanul látogatható, nyitott létesítmény, valamint a város legismertebb műemléke, a középkori (feltehetőleg a XIII. században épült), római katolikus templom, amelyet nemzedékek hosszú sora óta használt temető vesz körül. A középkori kápolna kívül belül megőrizte korának rideg hangulatát. A kápolna mellől szép kilátás nyílik a környező vidékre.
A borturizmus kedvelői körében igen népszerű a templom szomszédságában fekvő szőlőhegy, "grinzing", amely tüzes boraival és magyaros ételeivel rendkívül kedvelt zöldvendéglő-övezet. Évről évre szüreti mulatság kerül itt megrendezésre, amely a város rangos eseményévé vált.

Szent Magdolna Templom - Hévíz (Zalakaros távolság: 22 km)

Az Árpád-kori Szent Magdolna Templom Hévíz egyik legismertebb műemléke. A római katolikus templom az egregyi városrészben található, már XIV. századi oklevelek is említik. Egyhajós, kisméretű, egyenes szentélyű falusi templom, barokk eredetű dongaboltozattal a szentély fölött.


Szálloda keresése Zalakaros városában

Város:  
Érkezés:  
Távozás:  
Szobák:  
egyágyas:   kétágyas:   háromágyas: 
Személyek száma: